Coevorden Blues- en Rocknight: Een Avond Vol Muziek en Geschiedenis

Op 6 oktober 2023, vanaf 21.00 uur, komt Coevorden tot leven met de jaarlijkse blues- en rocknight. Een avond vol muziek en historie die je niet wilt missen.

Buttons nu verkrijgbaar!

Deelnemende cafés, waaronder Marktzicht, De Oale Jan, Ons Café, Vancouver en Candia, bieden nu buttons aan. Mis deze kans niet! In de voorverkoop kost een button slechts 5 euro, maar aan de deur op de avond zelf is de prijs 7,50 euro.

Bluesheat Bluesband bij Stadscafé Vancouver

Laat je meevoeren door de meeslepende klanken van de Bluesheat Bluesband bij Stadscafé Vancouver. Met plezier, passie en gevoel!

Met plezier, passie en gevoel speelt de bluesband met strakke en gevarieerde ritmes bluesmuziek.

Door de vele optredens in het verleden bij bluesnachten, in kroegen of op Ameland kent het genre geen geheimen voor de band. De band bestaat in 2023 inmiddels 18 jaar en met veel plezier worden werken van: Muddy Waters, Junior Wells, Otis Rush maar ook van bijvoorbeeld Little Walter of James Harman ten gehore gebracht. Een breed repertoire aan blueswerken waaronder: boogie, jungle, rock, shuffle, slow, en swing. Kortom een zeer gevarieerd programma aan ritme en dynamiek maar vooral “the Blues”. Met zo af en toe een uitstapje naar rockmuziek van the Rolling Stones of Lynyrd Skynyrd. Ook dansbaar eigen werk mag niet ontbreken: I’m coming home, Nothing moving me en Bad news.

De band gebruikt gitaar, mondharmonica, mandoline, basgitaar en drums, leadzang en backing vocals. 

Een Historische Achtergrond

Na de herovername van Coevorden door Prins Maurits, kreeg de stad een nieuw leven. Een doordacht stratenplan werd aangelegd om een snelle verplaatsing van soldaten te garanderen. In 1611 vestigde een welvarende koopman zich in Coevorden, en bouwde een huis aan een van de hoofdstraten. Het werd al snel een indrukwekkend koopmanshuis. De weelderig versierde gevel in Hollandse renaissancestijl getuigde van zijn succes.

De oorspronkelijke spreuken sieren nog steeds onze gevel. Een borstbeeld van Prins Maurits stond er ooit, maar verdween tijdens een restauratie. Het is vervangen door een beeld van Yvette, de dochter van de huidige eigenaar. Later kreeg Maurits toch zijn ereplekje terug.

Het Geheimzinnige Gangenstelsel

De geruchten gaan dat dit pand een toegang tot een ondergronds gangenstelsel herbergt. Vanuit de kelder zou een gang naar het kasteel lopen. Een intrigerende mythe die wellicht nooit ontrafeld zal worden…

Stadscafé Vancouver: De Naam en De Connectie

Als kapitein was George Vancouver verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de westkust van Noord-Amerika. Een stad in British Columbia kreeg zijn naam en groeide uit tot het bruisende Vancouver. De voorouders van George kwamen uit Coevorden, waar de naam Van Coever uiteindelijk werd omgedoopt tot “Vancouver” toen zijn overgrootvader naar Norfolk verhuisde.

In 1986 schonk Coevorden een replica van het kasteel, op ware grootte, aan de stad Vancouver als teken van de historische verbondenheid tussen deze twee plaatsen.

De Coevorden Blues- en Rocknight bij Stadscafé Vancouver belooft een avond vol muziek en geschiedenis te worden. Mis dit niet! Koop nu je button en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring op 6 oktober 2023.

coevorden blues en rocknight muziek historie stadscafe vancouver line up

Stadscafé Vancouver

Friesestraat 9
7741 GR Coevorden
info@stadscafevancouver.nl
0524 855148

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven